Nyhetsbrev abonner

biler

Luksusbiler

Postet: oktober 24, 2016 kl. 9:51 a.m.   /   by   /   comments (0)

Er det prisen som bestemmer, eller er det utstyret som, eller er det utseende som teller, eller farten den kan oppnå eller hva er det som avgjør om en bil er en luksusbil eller ikke? Jeg tror nok det er prisen som spiller inn veldig mye her for de aller fleste, mens utstyr nok også spiller sin rolle. Men de to henger vel sikkert ganske tett sammen igjen da. Mye utstyr – ekstrautstyr – og spesial utrustning vil selvfølgelig øke prisen på bilen.

Noen merker/fabrikanter har et navn som kun er forbundet med luksus. Og for noen er det luksus. Mens for andre igjen kan luksus være bare det å ha en bil tilgjengelig. Her er det mange varianter rundt omkring i verden.

De hotteste bilene

Rolls Royce, Aston Martin, Ferrari, Bugatti, Buick, Ferrari, Lamborghini, Königsegg, Maserati eller Porche? Hvem er din favoritt luksusbil? Hvem bil drømmer du om. Veldig mange gutter drømmer om å kjøre den eller den spesielle bilen mens de er i barneårene. Mens de flest må nøye seg med å kjøre en «vanlig» bil i hele livet. Men selvfølgelig er det noen som får kjøre favoritt drømmebilen sin.

I dag er det vel knapt noen grense oppover for hva en bil spekket med luksusutstyr kan koste. Men det er fortsatt en del gamle klassikere som har vært eid av spesielle personer som topper listen over dyre biler i verden.

Dyreste bil

Den aller dyreste bilen i verden er i dag en Ferrari 250 GTO Racer 1963 modell. Den ble i 2013 solgt for 52 000 000 Amerikanske dollar. Med dagens krone kurs så er det over 415 millioner USD.

 Ferrari 250 GTO Racer bilda via Flickr

Ferrari 250 GTO Racer bilda via Flickr

Det dyreste bilskiltet noen har betalt for kom for noen år siden i Abu Dhabi. Der ble det kjøpt et registrerings skilt til bil for Den lengste bilen i verden er en Limousin som er 110 ft eller 33 meter lang. Denne bilen er ikke helt ferdig enda, så den bilen som innehar verdensrekorden er kun 100 ft lang eller cirka 30 meter. Denne bilen har 2 maskiner, 26 dekk og den kan kjøres enten rett frem eller innstilles slik at den bøyer seg på midten i svinger. Den styres og kjøres normalt av 2 sjåfører. Bilen er også utstyr med Jacuzzi boblebad, vannseng (King size selvfølgelig), landingsplattform for helikopter, putting green for å trene golf og et svømmebasseng – komplett med stupebrett.

Luksus?

En luksusbil (Bilsegment F) er en bil i den øverste klasse i den felles europeiske bilklasseinndeling og over øvre mellomklassebil. I denne klassen finnes det kun limousiner, coupéer og kabrioleter, ingen «vanlige biler». Klasseinndelingen avgjøres ut fra bilens ytelse, ikke fra bilenes størrelse.

Aktuelle biler

Aktuelle modeller som er betegnet som luksusbil i Europa i dag, finnes det over 30 forskjellige modeller.

Her er listen over de som pr i dag regnes som aktuelle lususbiler:

Aston Martin Rapide, Audi A7, Audi A8, Bentley Continental Flying Spur, Bentley Continental GT, Bentley Continental GTC, Bentley Mulsanne, Bentley Azure, Bentley Brooklands, BMW 6-serie, BMW 5 Gran Turismo, BMW 7-serie, Holden Statesman/Caprice, Hyundai Equus, Jaguar XJ, Jaguar XKR, Lexus LS-serie, Lincoln MKS, Maserati Quattroporte, Maybach 57/62, Mercedes-Benz CL-klasse, Mercedes-Benz CLS-klasse, Mercedes-Benz S-klasse, Mercedes-Benz SL-klasse, Mercedes-Benz SLS AMG, Porsche Panamera, Rolls-Royce Ghost, Rolls-Royce Phantom, SsangYong Chairman, Tesla Model S, Toyota Century og VW Phaeton.

Jaguar XKR bilda via Flickr

Jaguar XKR bilda via Flickr