Nyhetsbrev abonner

biler

Når man må ha bilen på verksted

Postet: desember 18, 2019 kl. 3:10 p.m.   /   by   /   comments (0)

De fleste av oss har en eller flere biler, og det er jo en kjent sak at de i ny og ned må på verksted. I skrivende stund har jeg faktisk ikke noen kjørbar privatbil, men har så klart hatt bil i alle år. Gjennom min jobb har jeg også mye kontakt med verksteder, og jeg tenkte å dele noen tanker og erfaringer med dere – når det kommer til verkstedbesøk. Enten om man har en ny eller gammel bil, så må ting følges opp med servicer, reparasjoner og ikke minst EU-kontroller. Det at det er mye penger å spare på å sjekke priser, er det ikke noen tvil om. Men vi skal nå se på noen problemstillinger, og spørsmål knyttet til bruk av merkeverksted vs. andre verksteder.Bruktbil og historikk

De fleste av oss har nok handlet bruktbil en eller flere ganger i løpet av livet, og vi kjenner nok på usikkerheten om vi har gjort et bra kjøp eller ikke. Det er ikke noen tvil om at bruktbilkjøp utgjør en viss risiko, og det gjelder å være våken og bevisst på hva man foretar seg. Det er alltid viktig å sjekke historikken på bilen du skal kjøpe, for det er slett ikke alle som følger opp bilen sin slik de bør. Men la oss se litt på hva noen tenker, når det kommer til bruk av verksteder. Det er en kjent sak at merkeverksteder nesten uten unntak, er dyrere enn de andre verkstedene – men er det alltid verdt pengene å bruke merkevertsted?

Betryggende at merkeverksted har utført servicer

Det er mange som er eier av nybil, som tenker at bruk av merkeverksted vil heve bruktbilprisen – den dagen den skal byttes ut. La oss se litt mer på dette, og hva eksperter sier om dette. Det viser seg at bransjen er samstemte i at full servicehistorikk fra merkeverksted, er noe som en ny eier føler betryggende og setter pris på.

Kompetanse og spesialverktøy

Kompetanse og spesialverktøy

Ekspertene sier at det ikke er noen tvil om at et merkeverksted, naturlig nok er de som har best kompetanse på nettopp din bil. I en del tilfeller er også bruk av originale deler viktig, men dette gjelder slett ikke alle deler på bilen din. Men verktøy er viktig, med dagens bilmodeller er det mye bruk av spesialverktøy – som andre verksteder nødvendigvis ofte ikke har. Alle bilmerker og bilmodeller har sine svakheter og feil, og ved å bruke merkeverksted så kjenner de til slike forhold – langt bedre enn verksteder som har en rekke bilmerker de må bli kjent med. Selv om timeprisen er høyere på et merkeverksted, kan besparelse på feilsøking faktisk gjøre sluttsummen lavere på et merkeverksted – dette fordi de vet hva de skal gjøre med en del feil på nettopp din bil.

Besparelse på verkstedutgifter kan ende i tap når bilen skal selges

Ved å tenke for mye kroner og øre og velge «billigverksteder» kan du faktisk tape det innsparte og mer til, den dagen bilen skal selges eller byttes inn. Men om man rett og slett ikke ser seg råd til å bruke merkeverksted, så er det så klart bedre å bruke andre verksteder – enn det å få huller i servicehistorikken på bilen.