Nyhetsbrev abonner

biler

Skru på biler – gamle biler

Postet: juni 17, 2019 kl. 12:32 p.m.   /   by   /   comments (0)

Jeg vet ikke hva du tenker på når du hører om reparering av biler og å skru på biler. Jeg tenker egentlig på en fiktiv karakter nemlig Reodor Felgen og hans medhjelpere i Flåklypa Grand Prix. Slik som de klarte å skru sammen Il Tempo Gigante og få den til å vinne dette berømte løpet i filmen er helt utrolig. Men det er selvfølgelig på film alt dette og ikke en virkelig situasjon. Men på en måte så gjenspeiler det seg veldig mye om hvordan situasjonen var med å skru på biler selv for en del år tilbake. I dag er ting en del forskjellig da det er mye mer elektronikk og data involvert i bilene.

God økonomi

Det å skru på gamle biler har jo vært en stor hobby for mange unge gutter opp gjennom årene. Ja noen jenter har det vel også vært selvfølgelig, men tror ganske sikkert at det har vært flest gutter. For de som var kyndige nok så var dette en hobby som kunne skaffe dem en forbedret økonomi faktisk. De kjøpte opp biler for en billigpenge – skrudde de i stand og solgte de videre igjen med en grei fortjeneste.Det er faktisk ganske mange av mine egne venner som har gjort nettopp dette. Noen har holdt det bare på det private planet og som en hobby, men det er også de som har tatt steget videre og startet sin egen business ut av dette. Det er mange om beinet i den bransjen så det er ikke alltid like lett. Men slik er det jo da i de aller fleste bransjer selvfølgelig. Stor forskjell fra å holde det på hobby plan til å ta steget videre og skulle drive sin egen business med sin hobby. Det er alltid mange flere utgifter med en business kontra det å bare drive hjemme i garasjen! Men det er mange som har klart dette steget og har bygd seg opp meget godt og har til slutt fått en meget sunn økonomi ut av sin hobby og sin business.

Populær bil

Det var jo mange bil modeller som var populære å restaurere. Jeg er ingen mekaniker selv så jeg må bare gjenfortelle hva jeg har sett, lest og hørt fra andre. Volvo hadde flere modeller som var populære, men det er en annen modell jeg husker godt som jeg selv også har sett stående inne i like garasjer jeg har nevnt. Og det er Volkswagen som modell GTI. Det ble produsert fra 1974 og fremover. Og det er vel fortsatt i produksjon i dag selv om den har forandret seg ganske mye.

1983 VW Golf I GTI foto via Flickr

1983 VW Golf I GTI foto via Flickr

Bilene på bildene var enkle og gode ungdoms biler og det var vel derfor de var populære til restaurering og styling. De ble produsert både som på bildene, og som kabriolet i noen år. Dermed hadde de modeller for nesten enhver smak av de som ønsket mindre og enkle biler. Selve denne modellen av Volkswagen var i produksjon fra 1974 og frem til 1983. Og for de som ikke har skjønt det enda så er selvfølgelig dette etterkommeren etter den populære «bobla» til Volkswagen.